Hertz изглежда иска да се отърве от електромобилите на Tesla възможно най-скоро. Агенцията за коли под наем направи огромна грешка, като поръча твърде много електрически автомобили и сега бърза да разпродаде 30 000 електрически коли. Tesla представлява една трета от целия глобален електромобилен парк на Hertz.

От януари Hertz агресивно е пуснал на разпродажба Tesla колите си на средна цена от около 25 000 долара, според CNBC. По-рано тази година компанията заяви, че "разходите, свързани с щети предимно с електрически коли остават високи". През първото тримесечие Hertz е похарчил 195 милиона долара заради амортизация на своя автопарк електрически автомобили.

Променящото се отношение на Hertz към Tesla и като цяло към електромобилите идва на фона на спад в търсенето на тези енергийно щадящите модели.

След като продаде 20 000 електромобили, Hertz спира покупките на 65 000 електрически коли от Polestar

След като продаде 20 000 електромобила, Hertz спира покупките на на 65 000 електрически коли от европейска компания

През април 2022 г. имаше споразумение с Polestar за закупуване на 65 000 автомобила за пет години

Цената на употребявано електромобилно превозно средство се срина с почти 32% през март в САЩ, в сравнение с преди година, според iseecars, водено от 29% спад за употребявана кола на Tesla. Спадът за обикновен автомобил на старо през същия период е едва 3,6%.