Walt Disney сложи край на едно от най-известните имена в развлекателната индустрия - 20th Century Fox.

Това се случи след като компанията е ребрандирала едно от телевизионните си студия 20th Television. В началото на годината името на 85-годишната филмова компания 20th Century Fox беше сменено на 20th Century Studios, предава BBC.

Миналата година Disney приключи сделка 71.3 млрд. долара за закупуване на по-голямата част от медийните активи на Rupert Murdoch Fox. Disney преименува и другите си телевизионни студия, включително ABC и ABC Signature в ABC Signature. Fox 21 Television Studios ще станат Touchstone Television.

20th Century Fox, чиято история може да бъде проследена до далечната 1949 г., е вдъхнала живот на едни от най-известните заглавия в телевизията, включително оригиналните сериали "Батман" и "Семейство Симпсън", както и световно известни заглавия като "Аватар" и "Титаник".

Disney вече е доминираща сила на американския медиен пазар като е собственик на мрежата ABC. Компанията също така влезе и в конкуренция с Netflix със стрийминг услуга Disney +.

20th Century Fox е създадена през 1935 г., когато Twentieth Century Pictures и Fox Films се сливат.

Компанията Disney прави филми от 1937 г. В портфолиото й сега се включват Lucasfilm, която прави "Междузвездни войни", и Marvel Studios, познато най-вече с филмите си за екшън герои.