Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е дарил акции на стойност около 1,95 милиарда долара от производителя на електрически автомобили през миналата година. Това съобщи той, цитиран от BBC.

Дарението na 11,6 милиона акции e описано в декларация до американските регулатори като "подарък". В документацията не се посочват получателите на дарението. Според документите, адресирани до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, дарението е направено между август и декември миналата година.

Това не е първият път, когато Мъск дарява акции на Tesla за благотворителност. През 2021-ва той дари акции на стойност 5,74 милиарда долара.

Мъск заяви още, че тази година ще бъде "добър момент" да се намери някой, който да го наследи като главен изпълнителен директор на Twitter.

"Предполагам, че вероятно към края на тази година ще е подходящо време да се намери някой друг, който да управлява компанията", коментира той.

Мултимилиардерът придоби Twitter миналата година за 44 милиарда долара.

Той беше критикуван от някои инвеститори на Tesla, че отделя твърде много от времето си, за да се фокусира върху Twitter.