Според актуалните данни на британската финтех компания Revolut активните й клиенти в България вече са почти 500 000. Това е е над двойно увеличение в сравнение с периода от преди пандемията. Силно нарастват плащанията и издадените карти, както виртуалните, така и физическите. Те достигат 870 000, като един потребител може да притежава повече от една карта.

Най-много българските клиенти има в София - около 190 000 души, която се нарежда четвърта в подреждането на градовете в региона от Централна и Източна Европа. Преди българската столица са Букурещ, Варшава и Будапеща. Следващите български градове, в които Revolut има най-много потребители у нас, са Пловдив, Варна, Русе и Бургас.

Revolut е най-търсената в интернет онлайн банка в Европа

Revolut е най-търсената в интернет онлайн банка в Европа

Според ново проучване

Revolut е най-търсената онлайн банка в Европа, показа ново проучване, което беше публикувано през септември. Анкетата е проведена от брокера за залагания CMC Markets и е установила, че базираният в Лондон кредитор е на първо място с най-много търсения в 25 държави.

Финтех фирмата е съоснована от родения в Русия Николай Сторонски и украинеца Влад Яценко през юли 2015 година във Великобритания, като има банков лиценз от Литва. Компанията е с над 923 000 средномесечни търсения в цяла Европа, като е и най-търсената в Google в 15 държави, включително Германия и Испания - с над 71 000 месечни търсения във всяка от страните.

През последните няколко години Revolut разширява обхвата на бизнеса си,  извън разплащанията вече предлага търговия на финансовите пазари - акции, криптовалути, злато, пътни застраховки, резервации на пътувания и още доста услуги.

В момента потребителите на Revolut в цял свят надхвърлят 20 милиона.

Revolut пуска потребителски кредити в Румъния

Revolut пуска потребителски кредити във втория по големина пазар в света

Лихвеният процент варира между 6.99% и 15.59%