След серията от атаки, които убиха 31 души и раниха още 230 в белгийската столица Брюксел американският интернет гигант Google пусна безплатни разговори към Белгия и Турция, предаде Inverse.com.

Всички международни обаждания през приложенията Hangouts, Hangouts Dialer и Google Voice (за Android и за iOS) са безплатни към белгийски мобилни номера и турски фиксирани мрежи. До двете държави може да се звъни и от уебсайта на Hangouts.

Гласовите повиквания към Турция са безплатни, след като терористични атаки удариха столицата на южната ни съседка Анкара и най-големия град в страната Истанбул.

„За да помогнем на хората да бъдат информирани и свързани с близките си, предлагаме безплатни разговори чрез Hangouts, Hangouts Dialer или Google Voice до Белгия и Турция. Сега можете да се обаждате на хора, абонати на най-големите мобилни оператори в Белгия: Lycamobile, Mobistar, Proximus и Telenet, както и до всички фиксирани мрежи в Турция”, обясни в блог публикация американската технологична компания.

Вчера най-голямата социална мрежа Facebook активира услугата си „Проверка за безопасност” (Safety Check) за хората, живеещи в Брюксел.

Акциите на авиокомпании и еврото се сринаха заради експлозиите в Брюксел
Обновена

Акциите на авиокомпании и еврото се сринаха заради експлозиите в Брюксел

Книжата на EasyJet Plc, Air France-KLM Group и Ryanair Holdings Plc поевтиняха с поне 3,3%