Този празничен сезон Amazon ще плати на служителите си 500 милиона долара бонуси. Освен обичайните си бонуси, компанията ще даде на работниците, които опаковат и доставят стоките, еднократен бонус до 300 долара като допълнително обезщетение, след като гиганта отново среща критики от синдикати за здравните опасности за работниците.

Компанията заяви в четвъртък, че ще плаща на работниците на пълен работен ден по 300 долара, а тези на непълно работно време ще получават по 150 долара, ако обаче са наети от Amazon за целия месец декември, пише Bloomberg.

Подобно на много от своите конкуренти в търговията на дребно, които бяха предложили стимулиращо заплащане на служителите си да продължат да работят въпреки опасностите, Amazon прекрати своите бонуси, след като икономическото сътресение увеличи значително нивото на търсещите работа. В края на май компанията прекрати своя бонус от по 2 долара на час за стотици хиляди складови работници. През юни пък технологичният гигант изплати еднократни бонуси в размер на 500 долара.

Брюксел излезе с обвинение срещу Amazon, което може да струва на гиганта $28 милиарда

Брюксел излезе с обвинение срещу Amazon, което може да струва на гиганта $28 милиарда

Според ЕС компанията злоупотребява с доминиращата си позиция на пазара на онлайн търговия

Съвсем наскоро Amazon се сблъска с критики от страна на някои служители, че се опитва да привлече нови служители с бонуси от по 3000 долара, за да осигури достатъчно персонал, който да покрие празничния сезон, като същевременно предлага ваучери за пуйки на Деня на благодарността. По-рано тази седмица синдикална петиция, организирана от група работници в склад в Алабама, стана публично достояние - рядка стъпка за компанията, която често предприема действия срещу подобни инициативи на служителите.

"Нашите екипи вършат невероятна работа, обслужвайки основните нужди на клиентите, като в същото време помагат за осигуряването на така необходимото празнично настроение за социално отдалечените семейства по света. Никога не съм бил по-благодарен и горд от нашите отбори", написа в съобщение директорът на логистичната дейност на гиганта Дейв Кларк.

Amazon влага почти $3 милиарда в облачен център в Индия

Amazon влага почти $3 милиарда в облачен център в Индия

Така общите инвестиции на гиганта в страната ще станат почти 10 млрд. долара