Затъналата в дългове за $22,7 милиарда китайска компания за недвижими имоти Evergrande Group увери инвеститорите си, че се кани да изпрати на кредиторите си първоначално предложение за преструктуриране до края на юли тази година. От ръководството на компанията призовават за търпение.

От строителната фирма са помолили инвеститорите да не предприемат агресивни действия, за да може по адекватен начин да се продължи с плана за всички кредитори, пише Bloomberg, цитирайки свои източници, които са присъствали на разговора.

Ръководител на компанията е подчертал, че Evergrande ще се стреми да засили комуникацията с инвеститорите.

Затъналата в дългове за $300 милиарда Evergrande трябва да събори 39 свои сгради

Затъналата в дългове за $300 милиарда Evergrande трябва да събори 39 свои сгради

В мега курорт

Evergrande е в контакт с 89 чуждестранни институции и индивидуални инвеститори, за да обменят мнения с тях. Инвеститорите обаче следят внимателно компанията, която е най-задлъжнялата строителна фирма в света, след като спря плащанията по доларови облигации през декември миналата година, а през януари тази година заяви, че цели да публикува първоначален план за преструктуриране през идните шест месеца.

Очаква се преструктурирането на дълга на компанията да бъде сред най-големите и най-сложните в историята на Китай.

Тази седмица компанията и листнатите в Хонконг нейни подразделения се присъединиха към още няколко китайски строителни компании, които предупредиха, че вероятно няма да спазят крайните срокове за публикуване на одитирани резултати за 2021 година. В същото време, подразделението ѝ за имотни услуги съобщи, че проверява как депозити за $2,1 милиарда са били използвани като гаранции и са иззети от банки.

Китайските власти засилват контрола над Централната банка, заради казуса с Evergrande

Китайските власти засилват контрола над Централната банка, заради казуса с Evergrande

Инспектори проверяват ЦБ и други финансови институции