Френската компания Schneider Electric за производство на машини и оборудване основно в енергетиката, продаде бизнеса си в Русия на местното ръководство. Това се казва в съобщение на компанията, цитирано от "Известия".

"Schneider Electric подписа обвързващо споразумение на 3 юли за продажба на Schneider Electric Русия на местното ръководство."

Отбелязва се, че за приключване на сделката ще е необходимо одобрението на съответните регулатори.

Компанията има пет завода в Русия. Schneider Electric се занимава с производство на оборудване за енергийните подкомплекси на промишлени предприятия, обекти за гражданско и жилищно строителство, както и центрове за обработка на данни.

Известно е, че новата (руска) компания ще се нарича Systeme Electric.

Преди дни стана известно, че Schneider Electric е решила да продаде руските си активи. Още тогава компанията заяви, че излизането от руския пазар ще се проведе по "организиран начин".

В същото време ще бъдат отпуснати средства за подпомагане на 3,5 хиляди служители от Русия и Беларус, работещи в заводите на компанията.

Френската компанията спря новите инвестиции в Русия и Беларус след стартирането на военната операция на Руската федерация.

Много големи компании напоследък напуснаха Русия – изгодно ли продадоха бизнеса си

Много големи компании напоследък напуснаха Русия – изгодно ли продадоха бизнеса си

В страната вече има недостиг на резервни части