Японската Fujifilm Holdings потвърди появилата се във вторник информация за закупуването на подразделението на Hitachi Ltd., специализирано в производството на медицинско оборудване, се казва в прессъобщение на Fujifilm.

"Очакваме сделката да бъде за приблизително 179 милиарда йени (1,63 милиарда долара)", заявиха от компанията. Fujifilm също така обяви, че се планира приключване на сделката през юли 2020 г. след одобрение от регулаторните органи.

Fujifilm спечели делото за отказаното от Xerox сливане

Fujifilm спечели делото за отказаното от Xerox сливане

Известният инвеститор Карл Айкън опита да блокира сделката

Fujifilm планира да разшири медицинското подразделение на Hitachi, използвайки собствени технологии и изкуствен интелект и да създаде нови продукти, които спомагат за подобряване качеството на медицинските услуги. Придобиването ще даде възможност на Fujifilm да доразвие медицинската индустрия и да предложи по-широка гама медицински диагностични продукти и услуги.

Hitachi изоставя ядрения си проект във Великобритания

Hitachi изоставя ядрения си проект във Великобритания

Компанията записва загуба от $2,8 милиарда, но инвеститорите са доволни

Японският холдинг Fujifilm е основан през 1934 г. и е специализиран в продукти, свързани с фотографията и видео изображенията. Компанията също се занимава с иновации в областта на медицината, на материали с широки функционални възможности, както и в други високотехнологични области.

Корпорация Hitachi Ltd. основана през 1910 година Централата се намира в Токио. Подразделенията на корпорацията са представени в области като енергетика, финанси, здравеопазване, градоустройство, социална инфраструктура.