Американската компания IBM съобщи, че е подписала десетгодишно споразумение за оказване на технологични услуги с авиопревозвача от Персийския залив Emirates Airline.

IBM ще предоставя предоставя ИТ услуги, които ще позволят на авиационната компания да подобри ефективността на системите и функционирането на пасажерската дейност, се казва в съобщението на американската компания, цитирано от Reutres.

Споразумението за управляеми услуги ще включва помощ за шифроване данните на Emirates Airline почти в режим на реално време. Както и изграждане на системи, позволяващи различните компоненти на програмното осигуряване да се свързват по-ефективно.

Emirates Airline е четвъртият по-големина в света самолетен превозвач, собственост на ОАЕ (Обединените Арабски Емирства). Неотдавна компанията съобщи за печалба от $1,93 милиарда за финансовата година, завършила на 31 март. Показателят е нараснал за периода с 56 процента.

През октомври 2015 година  IBM подписала подобна сделка на сума от $700 милиона с компанията Etihad Airways за оказване на широк спектър от ИТ услуги и изграждане на инфраструктура.