Големият френски производител на електрооборудване Legrand обяви придобиването на компанията за медицински софтуер Enovation, съобщават световните агенции. Сумата по сделката не е публична, но според източници на Bloomberg става дума за над 500 млн. евро.

Enovation е базирана в Нидерландия, като в портфолиото ѝ влизат решения за отделечено следене на жизнените показатели на пациентите, както и за обмяна на данни между лечебни заведения и медицински професионалисти.

Френският концерн LEGRAND стартира програма ELIOT в България

Френският концерн LEGRAND стартира програма ELIOT в България

Тя обхваща  иновации и продукти, свързани с Internet of Things

Компанията от Ротердам има 350 служители и според официалното съобщение на Legrand реализира продажби на стойност 60 млн. евро годишно.

До момента стратегически инвеститор в Enovation беше инвестиционната компания Main Capital Partners. За нея излизането от тази инвестиция е най-успешното до момента.

Legrand, които у нас са добре познати с бизнеса си с електроматериали за дома, от 2021 години развиват бранда Legrand Care, специално насочен към нуждите на здравната и социалната сфери. Именно в рамките му ще продължи и развитието на Enovation.