Германският автомобилен производител обяви цялостното си оттегляне от Русия и продажбата на дяловете си в местните дъщерни компании, включително автомобилен завод в Московска област, на дилърския холдинг "Автодом". Това съобщиха от руското представителство на концерна, пише Интерфакс.

По-специално, ще бъдат продадени дяловете в: Mercedes-Benz RUS JSC, Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC (завод в Московска област), Mercedes-Benz Financial Services Rus LLC, Mercedes-Benz Bank Rus LLC, Mercedes-Benz Capital Rus LLC.

Завършването на сделката подлежи на одобрение от съответните държавни органи.

"Основните приоритети при съгласуването на условията по сделката бяха осигуряване на максимално изпълнение на задълженията към клиентите от Русия, както в областта на следпродажбеното обслужване, така и в предоставянето на финансови услуги, както и запазване на работните места на служителите на руските подразделения на компанията", коментира изпълнителният директор на Mercedes-Benz Rus Наталия Королева.

Дилърският холдинг "Автодом", като нов собственик на руските подразделения на Mercedes-Benz, ще може да привлече други компании като партньори, за да организира съвместно производство на базата на автомобилния завод край Москва, съобщават от руското Министерство на промишлеността и търговията.

Mercedes-Benz продаде най-скъпата кола в света

Mercedes-Benz продаде най-скъпата кола в света

За уникалния спортен автомобил от 1956 г. бяха платени 135 милиона евро