Чешкият инвестиционен фонд PPF, който придоби активите на норвежкия телеком Telenor в България, Сърбия, Черна гора и Унгария, вече е получил оферти за продажбата им в две от страните, твърди черногорският Investitor.me, цитирайки свои източници.

Според изданието, заинтересованите в придобиването на телекомите в Сърбия и Черна гора, са Telekom Srbija, Telekom Austria и British BC Partners, собственици на Telemach с телекомуникационен бизнес в района.

Собствениците на "Виваком" и "Теленор" наддават за втория най-голям телеком в Албания

Собствениците на "Виваком" и "Теленор" наддават за втория най-голям телеком в Албания

Интерес към придобиването му е проявила и сръбската Telekom Srbija

PPF е инвестиционен фонд и е логично да се очаква препродажба на активи с цел печалба, но от скорошно интервю на Ладислав Бартоничек, който отговаря за телекомуникационния сектор в PPF, пред "Капитал", се разбра, че групата гледа на инвестицията си в активите на Telenor като дългосрочна такава.

Telekom Srbija, която е сред заинтересованите, наскоро предложи €60 милиона за Telekom Albania чрез подразделението си в Черна гора. Сделката все още не е одобрена по политически причини, твърди изданието. Компанията може да слее Telenor със собствения си оператор m:tel и да се превърне в телеком номер едно в Черна гора.

В България, освен Telenor, собственикът на PPF Петр Келнер се споразумя да купи и "Нова броудкастинг груп", но сделката бе спряна от Комисията за защита на конкуренцията, като в момента решението ѝ се обжалва пред съда.

И Telenor пусна онлайн магазин

И Telenor пусна онлайн магазин

С възможност за покупка на устройства, аксесоари и преподписване на договори