Telenor се присъединява към Vivacom и A1, пускайки интернет магазин на своята страница в световната мрежа. От него клиентите могат да купуват устройства и аксесоари, както и да подновяват своите договори. От следващата година се очаква и възможност за сключване на нови споразумения с телекома.

Интернет магазинът вече е активен, както и първите продажби, разказа пред журналисти Евгения Овчарова, директор "Дигитално преживяване". Засега няма възможност от него да се възползват корпоративни клиенти, но тази функционалност ще бъде добавена.

Доставките засега се извършват чрез услугите на компанията "Европът". От компанията подчертаха, че самата доставка е безплатна, без значение сумата на покупката. Срокът е до 5 дни, като за големите градове той ще бъде по-малък, при възможност. Освен това устройствата могат да бъдат купени през интернет магазина и взети от физически обект на телекома.

Покупката на устройства без абонаментен план е възможна и за клиенти, които нямат договор с оператора. На интернет страница Telenor обещаха ексклузивни устройства като Samsung Galaxy Note 9 512GB, Huawei Mate 20, Xiaomi Pocophone F1 64GB, Motorola Moto G6 Plus и други.

"Услугата "Купи онлайн" е логична поредна стъпка в нашите усилия да предложим възможно най-доброто дигитално преживяване на българските потребители. Избрахме в началото да се фокусираме върху настоящите ни абонати, а след което ще предложим услугата и на бъдещите си клиенти", коментира главният маркетинг директор Горан Маркович.

Джейсън Кинг е новият главен изпълнителен директор на Telenor България

Telenor България има нов главен изпълнителен директор

След като телекома премина в ръцете на най-богатия чех