Telenor България вече има нов главен изпълнителен директор. На поста застава Джейсън Кинг, който е заемал различни мениджърски позиции в Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon и е изпълнявал консултантски роли в CME и Теленор Дания.

Кинг ще заеме поста от 1 септември т.г.

Джейсън Кинг

Източник: Telenor

Джейсън Кинг

"Щастлив съм да приветствам Джейсън Кинг като главен изпълнителен директор на Теленор България и като част от моя управленски екип. Джейсън притежава почти 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има много опит в маркетинга и продажбите, съчетан с богато резюме като ръководител", коментира Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF.

Петр Келнер получи разрешение да купи Telenor в България

Telenor окончателно си тръгва от България

Европейската комисия даде зелена светлина за покупката на най-богатия източноевропеец

"Щастлив съм да се присъединя към екипа на Теленор в България и очаквам да имам възможността да приложа опита си от региона и света", заяви от своя страна и Джейсън Кинг.

От 1 август 2018 г. Telenor България, заедно с Telenor Унгария и Telenor Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство.

PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000.

Петр Келнер готви нова сделка за до €3 милиарда на Балканите

Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите

PPF Group е сред основните кандидати за United Group