Германският производител на заключващи системи WITTE Automotive е придобил мажоритарен дял от българския завод за пластмасови компоненти за автомобили на чешката Forez, съобщиха от компанията.

Производствените дейности в Русе ще бъдат разширени и модернизирани, като дружеството ще работи под ново име.

Контекст: През 2017 г. Forez чрез регистрираното у нас дружество "Форез БГ" изгради край Дунава своя първи завод извън Чехия. Причината - близостта до местния завод на най-големия клиент на компанията, който е именно WITTE Automotive.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив" отваря нови 500 работни места у нас

Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме служителите в следващите 5 години

Компанията майка е основана през 1996 г. в Чехия и е на водещи позиции в производството на сложни матрици и щанци за автомобилната индустрия. Нейната продукция се внедрява в колите на Skoda, BMW, Audi, VW, Peugeot, Ford, Nissan, Toyota и Volvo.

Понастоящем "Форез БГ" има близо 70 служители и оборот от около 6 млн. евро.

Детайли: Компанията ще има ново име - WITTE Injection Molding Bulgaria.

"Новата собственост ни дава възможност да внедрим най-новите производствени технологии и да произвеждаме и сложни детайли и компоненти за нашия завод в Русе. В същото време се разширява и производството на WITTE Injection Molding с около 50% от досегашната площ; съответното хале вече е в процес на изграждане", е цитиран в прессъобщението да коментира главният оперативен директор на WITTE Group.

Германската “ВИТТЕ Аутомотив България” открива нов завод в Русе

Германски производител на авточасти открива нов завод в Русе

Основните клиенти на фабриката са Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW и Volvo

Още нещо: WITTE са у нас от 2009 г. Заводът им в Русе днес има над 900 служители и така е най-големият работодател в дунавския град.

Глобалното присъствие на групата включва още Германия, Чехия, САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Япония и Южна Корея.