Германски доставчик на авточасти за лидери на пазара, като Volkswagen и BMW - "ВИТТЕ Аутомотив България", обяви, че удвоява производствения си капацитет в Русе. Именно там ще бъде изграден нов завод на компанията, в който ще се произвеждат нови части и изделия.

Управителят на "ВИТТЕ Аутомотив" д-р Христо Христов и кметът на Русе Пенчо Милков подписаха договор за покупко-продажба на 2 дка имот, който е частна общинска собственост. Това е второто разширяване на фирмата след 2019 година.

"За Русе "ВИТТЕ" означава не само препитание на стотиците служители, но и престиж. Компанията е доказателство за бизнес потенциала на града ни", коментира пред местните медии кметът на Русе Пенчо Милков.

Основните причини за нуждата от новия завод са високата производителност, значителният ръст в оборота, който е достигнал до 183 милиона евро през миналата година. А основните клиенти на фабриката остават автомобилните гиганти Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW и Volvo.

В новия завод ще се извършва производството на нови части и изделия, като фокусът е съчетаването на автоматизация с ефективен човешки труд.

На този етап няма да се преминава към скоростно назначение на нови кадри, тъй като приоритет за "ВИТТЕ" е осигуряването на добро заплащане за настоящите, обясняват от ръководството на компанията. Техните намерения са оборотът да достигне 400 милиона евро, а дотогава служителите да бъдат около 1500-1600 души.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив" отваря нови 500 работни места у нас

Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме служителите в следващите 5 години