Холандският енергиен лидер Shell обяви, че ще разшири присъствието си на Балканите, като ще доставя авиационно гориво на Летище София. От официалното съобщение на компанията става ясно, че договорът е сключен чрез дъщерната компания Shell & MOH Aviation, която е джойнт венчър между Shell Overseas Holdings и Motor Oil Hellas.

"Това ще бъде първата локация извън Гърция, където компанията ще осигурява авиационно гориво. Доставчикът ще бъде Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% собственост на Shell & MOH Aviation", посочват от дружеството.

"Shell Aviation проължава да се фокусира върху своята стратегия за растеж, свързана с избрани вече локации. Фирмата развива успешно бизнес в Гърция през последните 7 години и ние се радваме да продължим експанзията си с България", коментира генералният директор на Shell Aviation за Европа и Южна Африка Адам Харисън.

Фирмата е създадена през 2010 година, като Shell държи 51% от нея, а Motor Oil - 49%. Към момента тя работи с 20 летища в южната ни съседка, включително в Атина, Кавала, Миконос, Родос, Санторини, Солун и Закинтос.

В България Shell оперира от 26 години, като нейните продукти се предлагат в 100 търговски обекта. С решение на правителството от 2015 година компанията проучва за петрол и природен газ находището "Блок 1-14 Хан Кубрат". Договорът е за 5 години.