Списанията Time, People, Sports Illustrated, Fortune и много други от същата група може скоро да имат нов собственик. Издателят Meredith Corp. ще направи трети опит да придобие Time Inc., пише Bloomberg. Този път компанията е подкрепена от Чарлс и Дейвид Кох - братята-милиардери, които са на 12-та позиция сред най-богатите хора в света, които ще отделят над 500 милиона долара.

Евентуално сливане между двата издателя ще им помогне да обединят продажбата на реклама. Както и конкурентите си, Time се опитва да преосмисли съществуването си в период на рязък спад на рекламните бюджети за печатни издания, а лъвският дял от дигиталната реклама отива при Facebook и Google. Собственикът на списанието прекара месеци в опити да реструктурира бизнеса си и да замени висшия мениджмънт в надежда да убеди рекламодателите да върнат доларите си в списанията.

Братята, които имат богатство от по 47 милиарда долара всеки, не се ползват с особено добро име в американското общество. Участието им в сделка с медии ще повдигне нови въпроси около политическото влияние върху журналистиката, особено когато става въпрос за престижно издание като Time. Чарлс и Дейвид Кох вече десетилетия създават мрежа от богати политически донори, които дават пари за консервативни каузи.

Това ще бъде третият път, в който Meredith се опитва да придобие Time. По-рано през година издателят предложи два милиарда долара, но сделката пропадна. Някога част от Time Warner Inc., Time бе отделена през 2014 г., след като преговорите с Meredith отново не постигнаха успех. Ходът изпрати дълговете на групата до 1.37 милиарда долара.