В следващите няколко месеца в Пловдив ще отворят врати няколко нови магазина на марката T MARKET. Те ще се появят в града на местата на обекти на друга търговска верига - "Триумф", която оперира там.

От собственика на T MARKET - "Максима България", още преди няколко месеца обявиха, че планират да наемат тези магазини. Сега от компанията съобщават, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала потвърждение на тяхното искане за сключване на дългосрочно споразумение за наемане на обектите на "Триумф".

"Част от напълно обновените обекти в града ще бъдат отворени до няколко месеца. Фокус и в новите магазини на T MARKET ще продължи да бъде добрия избор на продукти и атрактивни промоции", посочват от "Максима България".

В момента веригата има шест магазина в Пловдив, а тези на "Триумф", които ще бъдат наети, са единадесет. През август от "Максима България" обявиха, че ще планират такова разширение в града. Тогава от компанията посочиха, че то е част от дългосрочната им стратегия за развитие на българския пазар.

Пловдивските магазини "Триумф" минават под марката T MARKET

Пловдивските магазини "Триумф" минават под марката T MARKET

Изчаква се разрешение от КЗК

"Триумф" е българска верига хранителни магазини на територията на Пловдив. Тя развива дейност от 2000-та година, когато открива първия си магазин.

"Максима България" оперира 73 магазина T MARKET в 38 града в цялата страна. През 2018-та компанията откри 9 нови обекта, а финансовите й резултати отбелязаха ръст от 19,4% в сравнение с предходната 2017-та. Търговският оборот на веригата за 2018-та е 259,7 милиона лева (без ДДС), а оперативната печалба преди данъци, такси и амортизация възлезе на 1,56 милиона лева.