"Максима България", собственик на веригата T MARKET, има намерение да сключи дългосрочни договори за наем на магазини от местната търговска верига "Триумф", намираща се в град Пловдив, съобщиха от компанията.

"Тази стъпка е част от дългосрочната стратегия за развитие на T MARKET в България, която през последните години се откроява с активна експанзия и разработване на нови формати", казват оттам.

"Максима България" вече е подала нотификация до Комисия за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе.

"Триумф" е българска верига хранителни магазини на територията на Пловдив. Тя развива дейност от 2000-та година, когато открива първия си магазин. До момента търговската верига разполага с 11 обекта, разположени във всички квартали на града.

"Максима България" оперира 73 магазина T MARKET в 38 града в цялата страна. През 2018-та компанията откри 9 нови обекта, а финансовите й резултати отбелязаха ръст от 19,4% в сравнение с предходната 2017-та. Търговският оборот на веригата за 2018-та е 259,7 милиона лева (без ДДС), а оперативната печалба преди данъци, такси и амортизация възлезе на 1,56 милиона лева.

"Вече 14 години инвестираме в супермаркети в близост до дома или работното място на хората, предлагащи практично пазаруване при най-добри възможни условия. Тази стратегическа стъпка правим в посока подсилване на присъствието ни в Пловдив, където към момента имаме три магазина. След решение от страна на КЗК ще започнем поетапно процеса на интеграция на обектите от веригата", коментира генералният директор на "Максима България" Петър Павлов.

T MARKET отваря четири нови магазина в България

T MARKET отваря четири нови магазина в България

И ще ремонтира още четири