Компанията-собственик на T MARKET "Максима България" има нов генерален директор. Петър Павлов ще поеме поста от 16-и юли 2019 година, заеман преди това от Едвинас Волкас, който пък е избран за представител на борда на директорите и изпълнителен директор за "Максима Естония".

Петър Павлов има опит от над 15 години в сферата на търговията и бързооборотните стоки. Той работи в компанията от 2005 година насам, като е заемал различни ръководни позиции.

Неговият предшественик Едвинас Волкас е чест от Maxima Grupe от 2001 година. Работил е в различни компании от групата, а през последните 4 години ръководи "Максима България".

"Ние целим да останем първи избор на потребителите в Прибалтика, където дружествата от групата на Maxima са пазарни лидери и да подсилим позициите си на българския пазар. Уверена съм, че двамата мениджъри ще подсигурят това", посочва за новото назначение Йоланта Бивайните, генерален директор на Maxima Grupe.

T MARKET е част от Maxima Grupe, която е собственост на холдинга Vilniaus Prekyba, управляващ верига магазини за бързооборотни стоки в Литва, Латвия, Естония, Полша и България.

T MARKET оперира на българския пазар от 2005 година насам и към момента има 73 магазина в 38 града. Заетите във веригата са над 1500 души.

Maxima Grupe разширява бизнеса си с €600 милиона в следващите 7 години

Собственикът на T Market разширява бизнеса си с €600 милиона в следващите 7 години

Компанията ще влага по €100 милиона годишно