Лондон е световната столица на „меките умения”, генерирайки повече висококвалифицирани работни места и доказвайки се като по-международно разнообразен град от други големи градове, показва изследване на консултантската компания Deloitte LLP, цитирано от Bloombеrg.

Тук живеят най-богатите хора в Европа

Тук живеят най-богатите хора в Европа

Жителите на областта са над 5 пъти по-богати от средното за ЕС ниво

Надминавайки американския мегаполис Ню Йорк и още пет града, британската столица е създала 235 000 нови висококвалифицирани работни места от 2013 г. насам и днес в нея работят бизнес лидери от 95 националности, сочи проучване на компанията, публикувано в сряда. Ню Йорк обаче има най-голям брой висококвалифицирани работни места в сферата на финансовите услуги.

„Лондон е глобален град, може би най-важният бизнес хъб в света”, заяви Ангъс Ноулс-Кътлър, старши партньор на Deloitte в британската столица.

Колко е поскъпнал животът в Лондон през последното десетилетие?

Колко е поскъпнал животът в Лондон през последното десетилетие?

Разходите на живеещите там нарастват по-бързо от заплатите

Силата ѝ се крие във факта, че много хора пътуват до Великобритания за образование, както и в жизнеността на процъфтяващата дигитална сцена. Бизнес лидери, включвали прекарано време в Лондон в автобиографията си, сега работят в 134 държави по света в сравнение със 120 от някогашни нюйоркчани.

Бъдещето на британската столица обаче не е без рискове. Автоматизацията заплашва да намали броя на нископлатените работи, недостиг на жилища и, подобно на всичките си останали конкуренти, недостатъчен брой жени на ръководни позиции.

7 души, които съсипаха Лондон

7 души, които съсипаха Лондон

И техните поразии