Оредялите рафтове в британските есупермаркети през последните месеци доведоха до това, че над половината от всички хора на Острова се притесняват от недостиг на хранителни продукти на Коледа. Това пишат британските медии, позовавайки се на ново проучване.

Анкетата е организирана от доставчика на услуги Ensono и показва, че 71% от хората са забелязали недостиг на храна през последните месеци. Същевременно, онлайн пазаруването е станало много по-стабилно от миналата година, като вече едва 57% от хората планират да купуват каквото и да е във физически магазини занапред.

 Без алкохол за Коледа може да останат жителите на Острова

Без алкохол за Коледа може да останат жителите на Острова

Пореден проблеми във Великобритания след напускането на ЕС

84 на сто от британците все пак смятат, че търговците на дребно са се справили добре, за да поддържат сравнително добри нива на запасите с хранителни продукти във време на пандемия.

"През последните 18 месеца търговците на дребно са изправени пред огромни предизвикателства, като блокиране, безпрецедентно потребителско търсене и сложна мрежа от прекъсване на глобалната верига за доставки", коментират организаторите на проучването.

Наистина повечето търговци са се справили с предизвикателството, поддържайки складови запаси, които са безценен източник на стабилност за потребителите.

"Тъй като клиентите се страхуват от недостиг на продукти тази Коледа, търговците на дребно трябва да осигурят последователно и надеждно клиентско изживяване за купувачите - както онлайн, така и в магазина", подчертават от Ensono.

Британски фермери предупреждават за недостиг на пуйки по Коледа

Британски фермери предупреждават за недостиг на пуйки по Коледа

Правителството вкарва спешни промени

Пандемията накара повече клиенти от всякога да пазаруват онлайн, което важи за Великобритания, Европейския съюз, САЩ и почти целия по-развит свят. Това прави инвестициите в различни силни дигитални предложения от съществено значение за веригите, предлагащи хранителните стоки.