Днес Столичният Общински съвет на свое редовно заседание трябва да избере новия директор на "Топлофикация -София".

Припомняме, че до финалния кръг бяха допуснати 5 кандидати от общо подалите документи 23-ма. Вчера петимата трябваше да докажат пред столичния кмет Бойко Борисов тезата си за оптимизиране цените на столичното дружество и подобряване на услугата.

Комисия, председателствана от Борисов и председателя на СОС Владимир Кисьов, днес ще обвяви името на победителя, който ще седне на скандалния шефски стол.

Както Money.bg писа, след като бившият директор на "Топлофикация" Валентин Димитров беше уличен в злоупотреба със служебно положение, пране на пари и отиде в ареста, там преди преди месец попадна и наследникът му Георги Рогачев.

Сега на "горещия стол" се предполага, че ще седне човек, който трябва да възстанови имиджа на дружеството и да върне доверието на потребителите.

Конкурсът беше обявен броени дни след ареста на Георги Рогачев, с намерение финалистите в него да попълнят и Борда на директорите на столичното дружество.

Вече се заговори, че главният секретар на Агенцията за енергийна ефективност Стоян Тодоров е лидерът за номинация на Столичната община.

Утре общото събрание на "Топлофикация" ще гласува предложението на Столичната община за шеф на дружеството.