Американският клон на най-голямата оцеляла до момента централизирана борса за криптовалути Binance се опитва да намери банка, която да обработва активите на нейните клиенти след скорошния фалит на Signature Bank, съобщава Wall Street Journal, цитирайки свои източници. Преди това депозитите бяха изпращани или до Signature Bank, или до Silvergate Capital Corp - и двете считани за крипто-приятелски банки. Според новата информация борсата за криптовалути е в процес на търсене на нов партньор и той трябва да бъде намерен "спешно".

Binance.US използва поне един посредник за съхранение на средства

Компанията неуспешно се е опитвала да установи отношения с Cross River Bank и Customers Bancorp Inc, става ясно от информацията, публикувана в нов доклад. Според него банките не са склонни да започнат работа с въпросните компании опасения от регулациите на криптопазара.

Binance са обработили трансфери за $346 млн. на ударена от САЩ крипто борса

Binance са обработили трансфери за $346 млн. на ударена от САЩ крипто борса

Bitzlato е свързвана с кибератаки, заобикаляне на санкциите срещу Русия и друга незаконна дейност

През март Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) обвини във федерален съд в Чикаго, че Binance и Чанпън Джао - главният изпълнителен директор на крипто борсата, че редовно са нарушавали американското законодателство за дериватите, докато компанията се е превръщала в най-голямата платформа за криптотърговия в света. 

Binance отхвърлят обвиненията. Компанията твърди, че е направила "значителни инвестиции", за да гарантират, че американските потребители не могат да достъпват ресурси в платформата им, които не са разрешени на територията на САЩ. Въпреки това подчертаха, че ще работят с регулаторите в страната.

След години на експлозивен растеж, криптоиндустрията преживя катастрофален срив през 2022 г., който освен всичко друго извади наяве и слабостите на някои от централизираните платформи за дигитални активи.

Сривове като този на борсата FTX "изгориха" с милиарди долари инвеститорите, много от които бяха обикновени лековерни потребители подмамени от обещанията на инфлуенсъри за бърза печалба и голям пасивен доход.

Със своите над 100 милиона потребители, Binance останаха най-сериозната глобална платформа за търговия с крипто в момент, в който американските власти обявиха курс към по-голям контрол и недопускане на конфликт на интереси и други незаконни практики. Една пета от всички производства на CFTC през миналата година са свързани със сектора.

Binance спира преводите в щатски долари

Най-голямата борса за криптовалути спира преводите в щатски долари

Причината не е посочена