Apple Inc. не успя да се присъедини отново към най-ексклузивния клуб в света, пише The Wall Street Journal.

Акциите на технологичния гигант се покачиха с 4,3 процента в средата на търговията в сряда, след като публикува по-добър от очаквания финансов отчет. Повишението постави компанията близо до ново достигане на пазарна оценка от $1 трилион.

Към края на пазарния ден обаче ралито загуби инерция и акциите затвориха с повишение за деня от 2% до $213,04 - или пазарна капитализация от $963 милиарда.

В момента само Microsoft Corp. достига оценка от над $1 трилиона. Производителят на iPhone бе първата американска компания, която достигна това ниво, но през последните 9 месеца е далеч от него. За първи път тя достигна $1 трилион на 2 август 2018 г. и остана над тази оценка до 1 ноември същата година.

Apple намери живот и след iPhone

Apple намери живот и след iPhone

За първи път от 2012 г. приходите от продажби на телефона са по-малко от 50% от общите

Основният проблем на Apple е забавянето в продажбите на iPhone и търговското напрежение между САЩ и Китай. Вчера компанията отчете покачване на приходите от 1% до $53,81 милиарда за второто тримесечие на 2019 г. И успя да постигне ръст на продажбите на другите категории продукти и услуги, което обнадежди инвеститорите.След отчета Citigroup повиши прогнозата си за акциите на Apple до $250 от $205, а Bank of America Merrill Lynch - до $240 от $230.

Гигантът в електронната търговия Amazon.com Inc. също постигна оценка от $1 трилион по време на дневната търговия, но така и не успя да затвори над това ниво.

Apple купува бизнеса с 5G модеми на Intel за $1 милиард

Apple купува бизнеса с 5G модеми на Intel за $1 милиард

Сделката открива достъп до многогодишни инженерни разработки