Доларът демонстрира незначителни изменения спрямо кошницата от основни валути в началото на търговията в четвъртък. Активността валутната търговия се  очаква днес бъде по-слаба, доколкото пазарите в САЩ ще останат затворени във връзка с  националния празник - Деня на независимостта.

Инвеститорите оценяват икономическите данни и главно новината за издигане на шефа на МВФ Кристин Лагард за управител на Европейската централна банка. Заради нейните досегашните изявления, пазарните участници предполагат, че тя предпочита по-мека паричнокредитна политика, отбелязва MarketWatch.

В същото време президентът Тръмп издигна кандидатурите на Кристофър Уолър и Джуди Шелтон за съвета на управляващите на Федералния резерв на САЩ.

В същото време дефицитът по външнотърговския баланс на САЩ за май е нараснал с 8,4%, до $55,5 млрд., което е максимум от началото на тази година.

Индексът на деловата активност в сферата на услугите в САЩ  (ISM Non-Manufacturing) за юни  ес спаднал от 56,9 пункта за май до 55,1 пункта - минимално ниво то юли 2017 година. Сега трейдърите очакват юнските данни за безработицата, които ще излязат в петък.

Общата валута днес сутринта се покачва по отношение на американската до $1,1284 за евро от $ $1,1278 за евро в края на търговията в сряда. Фунтът стерлинг също леко поскъпва спрямо долара до $1,2580 за паунд в сравнение с $1,2574 за паунд при закриване на сесията вчера.

Спрямо еврото британската валута остава стабилна  на ниво 1,1149 евро за фунт при курс 1,1148 евро ден по-рано. За един долара днес на пазара дават по 107,80 йени в сравнение с 107,81 йени в сряда.

Общата валута незначително поскъпва спрямо японската - до 121,65 йени за едно евро от 121,60 йени в края на търговията вчера.