Цените на криптовалутите тръгнаха рязко нагоре след солидния спад, който продължи почти цяла седмица. Bitcoin отчете 5% ръст и отново надхвърли границата от $20 000, а Ethereum си върна малко от печалбата, за първи път след сливането.

По-подробно - Ether, монетата, свързана с блокчейна на Еthereum и втората по големина криптовалута, спечели повече от 5% до $1,368. Междувременно, цената на Dogecoin сутринта се повиши незначително до $0,06, а Shiba Inu спечели близо 2% до $0,000011.

Анализаторите обаче смятат, че възстановяването може да е краткотрайно на фона на макроикономическите сътресения и нарастващите страхове от рецесия. Затова засега крипто инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, смятат експертите.

Крипто пазарите се колебаят преди дългоочакваното "сливане" на Ethereum

Крипто пазарите се колебаят преди дългоочакваното "сливане" на Ethereum

Биткойнът се доближи до $20 000, а етерът спадна под $1600 в първите часове на днешната европейската търговска сесия

Глобалната пазарна капитализация на криптовалутите тази сутрин се доближи до границата от $1 трилион долара, тъй като се повиши с над 3% за последните 24 часа до $999 милиарда долара, според данните на CoinGecko.

Цените на Solana, Polygon, Avalanche, Binance USD, Polkadot, Litecoin, Cardano, Chainlink, Tron, Tether се търгуваха с печалби през последните 24 часа, но XRP, Stellar, ApeCoin се понижиха. Terra и Terra Luna Classic поскъпнаха с над 24% и 48%, според CoinGecko.

На този фон Южна Корея обяви, че Интерпол е поискал от правоприлагащите органи по целия свят да намерят и арестуват съоснователя на Terraform Labs До Куон, който е изправен пред обвинения, свързани с изтриването на създадени от него криптовалути на стойност $60 милиарда, съобщи Bloomberg. 

Тримесечно дъно: Цената на биткойна падна под $19 000

Тримесечно дъно: Цената на биткойна падна под $19 000

Криптовалутите се обезценяват, заради риска от повишаване на лихвите