От криптоборсата BitMart обещаха да компенсират своите потребителите, които са загубили пари, след като хакери откраднаха криптовалута на стойност $196 милиона при голям "пробив в сигурността", пишат световните агенции.

BitMart беше поредната хакната криптоборса. Ударът върху нея беше нанесен в събота и е описван като един от най-опустошителните хакове на централизирана борса досега.

Криптовалута за над $30 милиона е открадната от дигитална платформа

Криптовалута за над $30 милиона е открадната от дигитална платформа

Поредният хакерски удар е нанесен върху платформата MonoX

Туит от фирмата за анализ на сигурността PeckShield беше първият, който привлече вниманието към хакването в събота вечер. Един от адресите на BitMart показа изтичане на огромни количества на токени, някои от които на стойност десетки милиони долари.

PeckShield оцени загубите на около $100 милиона в различни криптовалути в блокчейна на Ethereum и на $96 милиона в Binance Smart Chain.

Криптоборсата вече е завършила първоначална проверка за сигурност и е идентифицирала засегнатите активи. Според информацията, вече има и конкретен план за компенсиране на тези, които са загубили пари в BitMart. Борсата ще поднови операциите с депозити и тегления от утре, 7 декември.

Турция арестува 62 заради изчезналите $2 млрд. от криптоборса

Турция арестува 62 заради изчезналите $2 млрд. от криптоборса

Основателят потвърди, че е напуснал страната и се намира в Албания