Цените на златото намаляват в сряда сутринта на фона на засилващия се долар в очакване резултатите от срещата на Федералния резерв на САЩ, сочат данните от днешната търговия.

Към 10, 00 часа българско време юнските фючърси за златото на Нюйоркската фондова борса Comex поевтиняха с 0,53%, или с 10,41 долара - до 1 766,75 долара за тройунция1 информира Тrading Еconomics.

Сребърните фючърси за май поевтиняват в същото време с 1,16% до 25,1 940 долара за унция.

В сряда вечерта инвеститорите очакват новини от Федералния резерв на САЩ за резултатите от двудневното заседание. Анализаторите смятат, че регулаторът няма да промени параметрите на паричната политика. След срещата шефът на Федералния резерв Джеръм Пауъл ще говори на пресконференция. Инвеститорите традиционно се надяват да чуят сигнали за по-нататъшната парична политика на регулатора.

Анализаторите на Commerzbank, чието мнение е цитирано от Wall Street Journal, смятат, че в близко бъдеще благородният метал едва ли ще надмине границата от 1800 долара.

Котировките на златото също се влияят негативно от силния долар, което прави метала по-малко достъпен за инвеститори с други валути. Доларовият индекс (обменният курс на долара спрямо кошница от валути на шест държави - основните търговски партньори на САЩ) нараства с 0,11%, до 91 пункта.