Цените на златото нарастват умерено в понеделник сутринта, в началото на седмицата след след президентските избори в САЩ. В същото време Търговци и инвеститори отново се фокусират върху растящите коронавирусни инфекции в САЩ и Европа, показват данните от търговията.

Стойността на декемврийските фючърси за скъпоценния метал на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 0,58% или с 11,2 долара до 1963,1 долара за тройунция.

Декемврийските фючърси на среброто се повишават с 1,36% до 25,98 долара за унция.

Инвеститорите продължават да оценяват предварителните резултати от президентските избори в САЩ. Според прогнозите може с голяма доза на сигурност да приемем победата на демократичния претендент Джо Байдън. В същото време се предполага, че контролът над американския Конгрес ще бъде разделен между представители на Републиканската и Демократическата партии. Анализаторите посочват, че това е "идеалният" вариант за пазарите, тъй като предоставя по-малко място за по-драстични промени в политиката на САЩ.

От друга страна ситуацията с коронавируса в САЩ се усложнява, като общият брой на заразените се доближава до 10 милиона, а преди дни бе регистриран още един рекорд - над 126 хиляди нови инфекции на ден.