Технологичният гигант Apple съобщи, че ще върне в продажба най-новите си модели смарт часовници в магазините си в САЩ. До положителната за компанията развръзка се стигна след решение та Апелативния съд, който отсъди в нейна полза по дело за нарушаване на патенти, предават световните агенции.

Apple Watch Series 9 и Ultra 2 ще се продават и онлайн.

Защо Apple спира да продава хитови часовници в САЩ

Защо Apple спира да продава хитови часовници в САЩ

Компанията влезе в сблъсък с производител на медицински изделия

Развръзката ще окаже сериозна подкрепа на бизнеса на стойност $17милиарда

Комисията по международна търговия на САЩ забрани вноса и продажбата на продуктите в официалните канали на Apple, след като наскоро се произнесе в полза на корпорацията Masimo - производител на медицински изделия, в дело за нарушаване на патенти.

Забраната се оказа проблем и за притежателите на предходни поколения часовници от сериите 6, 7 и 8, защото и те включват функцията за следене на кислорода в кръвта - извънгаранционните часовници също нямаха право на хардуерен ремонт, докато забраната оставаше в сила.

Часовниците ще бъдат върнати по рафтовете във всички 270 търговски обекта на Apple отвъд океана

Това ще бъде факт "в повечето обекти още до събота", съобщават от компанията. Apple беше принудена да спре продажбите на един от своите емблематични продукти, след като Международната търговска комисия установи, че компанията е нарушила два патента на Masimo, свързани с измерването на насищането на кръвта с кислород.

Apple свали часовниците от уебсайта си на 21 декември и ги изтегли от магазините на дребно в навечерието на Коледа.

На този фон Apple разработи актуализация на софтуера за Apple Watch, която би трябвало съвсем да смекчи проблемите. Компанията представи дизайна на тази актуализация на американската митническа агенция и заяви, че правителството трябва да реши на 12 януари дали да одобри промените.

Apple вкарва AI директно в смартфона

Apple вкарва AI директно в смартфона

Компанията до момента стоеше встрани от надпреварата в тази сфера