Motorola представи днес своите нови модели moto g7, с които компанията се надява да влезе в топ 3 по продадени бройки в България още през тази година.

От серията moto g7, moto g7 Power, moto g7 Play и moto g7 Plus, като двата най-интересни - Power и Plus вече са налични на българския пазар на цени от 399 лв. и 599 лв. съответно.

Мoto g7 Plus може да се похвали с 6,2-инчов FullHD+ дисплей и мощен процесор Snapdragon 636, както и 4GB RAM и 64GB вътрешна памет. Най-привлекателното в него обаче е камерата - или по-точно двете камери, които се намират на гърба на телефона.

Moto g7 Plus

Източник: Motorola

Moto g7 Plus

Благодарение на оптична стабилизация - нещо непознато за този клас телефони досега - moto g7 Plus и неговата 16 MP камера не се плашат от потрепване на ръката или недостатъчната светлина.

За по-добри снимки помага и софтуерът с вграден изкуствен интелект, който дава възможност за функции като интелигентна композиция и автоматично разпознаване на усмихнати лица. Налична е възможност и за портретни снимки с боке ефект.

Батерията пък е достатъчно голяма, че да позволява цял ден употреба с едно зареждане. А благодарение на 27W TurboPower зареждане може да получите 12 часа употреба след едва 15 минути в контакта.

Моделът има възможност и за лицево разпознаване, с което да го отключвате лесно и бързо.

Мoto g7 Power пък предлага още по-голяма батерия - цели 5 000 mAh, които дават възможност за 60 часа (или 2,5 дни) ползване само с едно зареждане. Моделът също разполага с TurboPower бързо зареждане.

Moto g7 Power

Източник: Motorola

Moto g7 Power

Екранът му също е 6,2-инчов, а процесорът е Snapdragon 632, като отново има 4GB RAM и 64GB памет.

Другите два модела се очакват в България на по-късен етап.

Любопитното е, че g7 Plus и g7 Power са достъпни у нас още днес, докато в останалите пазари на Европа ще се продават от края на другата седмица.

По думите на Владислав Иванов, регионален мениджър за Югоизточна Европа, причината е, че компанията е избрала България като пазар, върху който ще постави фокус.