Motorola върна Razr. Обичаният телефон тип "мидичка", както бяха познати преди години, се завръща като смартфон с 6,2 инча сгъваем екран, пише Bloomberg. Моделът, представен снощи, прилича значително на оригинала и заема името му. Цената му ще бъде $1 499 и ще излезе на пазара в Европа през януари.

За разлика от модела от 2004 г., който се бе превърнал в лице на индустрията преди излизането на iPhone три години по-късно, новият Razr няма голяма T9 клавиатура, а 6,2" сгъваем pOLED дисплей с резолюция от 2 142 х 876 пиксела. Отпред пък има втори екран с размер 2,7", благодарение на който може да видите съобщенията си, да контролирате музиката и други.

Снимка 452710

Източник: Motorola

Основната му камера в 16MP, а селфи камерата е 5MP. Процесорът е Snapdragon 710 с 6GB RAM и 128GB вътрешна памет. Батерията е 2 510 mAh. Телефонът използва операционна система Android 9.0 Pie и няма 5G.

Razr е третият сгъваем телефон от голям бранд. По-рано Samsung показа Galaxy Fold, а Huawei - Mate X. Моделът на Motorola е и най-достъпният от трите.

Снимка 452708

Източник: Motorola

Компанията планира да пусне и още един сгъваем телефон, подобен на конкурентите от Азия, в началото на следващата година.

Само технологичните компании, които изграждат екосистема, ще имат шанса да оцелеят

Само технологичните компании, които изграждат екосистема, ще имат шанса да оцелеят

Aнтъни Бapyнac, вицeпpeзидeнт нa Моtоrоlа, пред Money.bg