Някога телефоните на Nokia бяха истинска революция не само в Европа, но и зад Океана. От 2013 година обаче те не могат да бъдат намерени в Щатите след като Microsoft спря да ги продава там.

След прекъсване от няколко години компанията HMD възроди марката Nokia на пазара на телефони с помощта на дъщерното дружество на Foxconn - FIH Mobile. След сделка за 350 милиона долара през 2016 година финландската фирма се сдоби с правото да ползва бранда.

Така в Европа се появиха съвременните наследници на емблематичните модели 3310 и 8110, както и серия смартфони.

Малко след това от специализирания технологичен сайт написаха: "Завръщането на Nokia не е просто благодарение на разпознаваемото име. То е, защото компанията прави нещата, както трябва.".

Сега HMD се готви да покори още един голям връх след пускането на новите модели телефони - да завладее отново пазарът в САЩ. Досега компанията продаваше в Щатите само някои от телефоните си директно чрез платформите Amazon и Best Buy.

Пред сайта Quartz от дружеството коментират, че отчитат успех особено сред младите хора, заедно с тези потребители, за които Nokia е бил първият им мобилен телефон.

Заради това от компанията стартират партньорство с местните оператори Cricket Wireless и Verizon за продажба на техните телефони.