Някой ден екранът на смартфоните ни ще бъде изцяло стъклен. Към това се стремят лидерите в индустрията, а един китайски производител вече е крачка пред конкурентите си в това отношение.

Oppo показа нов модел телефон, при който предната камера е вградена под стъкления дисплей. Това може да се види от снимки, публикувани в Twitter профила на компанията. Също така устройството е било представено в сряда по време на Mobile World Congress в Шанхай.

Резултатът е удовлетворяващ - широк, гладък безрамков екран, на който не си личи къде точно се намира предната селфи камера. Нещо още по-любопитно - когато тя не е включена, тъч скрийнът на дисплея работи върху мястото, където е разположена.

Всъщност камерата ще бъде напълно невидима, когато потребителят ползва мобилни игри, стриймва видео или сърфира в интернет.

Все още технологията не е напълно осъвършенствана и това признава и вицепрезидента на Oppo Брайън Ирен.

В публикация в своя профил в китайската социална мрежа Weibo той признава, че изображенията от вградената под дисплея камера все още не са толкова чисти и кристално ясни, както от обикновената такава.

От компанията обаче успокояват потребителите, че работят върху софтуер, който ще помогне този проблем да бъде решен.