Най-големият производител на смартфони готви различен дизайн за екрана на новия Galaxy S8. Той ще покрива напълно предна част на мобилното устройство и се очаква да се появи на пазара през следващата година.

Сред нововъведенията в апарата ще бъде и премахването на Home бутона. Това твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Дисплеят ще бъде оборудван и с виртуален бутон, който ще е покрит със стъкло и ще бъде разположен в долната част на екрана, коментираха още запознатите, които обаче пожелали анонимност. За новия дисплей ще се използват органични светодиоди.

След дефекта в батериите на Galaxy Note 7, който прати в историята флагмана, сега Samsung се нуждае Galaxy S8 да се превърне в истински хит сред потребителите. Фиаското може да коства на производителя повече от 6 милиарда долара.

Samsung компенсира провала на Note 7 с големи нововъведения в новия Galaxy S8

Samsung компенсира провала на Note 7 с големи нововъведения в новия Galaxy S8

Ето какво да очакваме от следващия флагман на компанията

Южнокорейският гигант е изправен пред натиск от страна на китайски съперници, а на този фон Apple наскоро обяви, че планира да използва OLED екрани, които са значително по-тънки и се нуждаят от по-малко енергия.

Samsung планира да представи новия модел през март, но това може да се забави до април, посочиха още източниците. В момента производителят въвежда по-строги процедури за тестванията на устройството след Galaxy Note 7, което би могло да отложи старта с около месец.

Размерите на апаратите ще бъдат същите, както и на предшествениците им, а компанията планира да представи още подобрена версия на дигиталния си асистент, който с помощта на гласови команди ще изпраща съобщения, прави обаждания и изготвя графици.