Колкото и лъскав да е смартфонът, с най-добрата камера и множество функционалности, те не биха имали никакво значение, ако батерията на устройството е слаба.

Най-новите телефони имат нужда от все по-мощни батерии, защото консумират повече и повече енергия.

Ето защо от специализираната онлайн платформа Phone Arena са решили да помогнат на потребителите в избора им на модел. Те имат класация на телефоните с най-мощните батерии, които издържат най-дълго време без зареждане.

За целта експертите от сайта са измерили живота на батерията чрез специално създаден код, който отразява използването на енергия в типични реални ситуации. Всички включени телефони са с едно и също ниво на яркост по време на тестването.

И така... победителят е новият Motorola Moto G7 Power. Според Phone Arena той може да работи по 20 часа и 8 минути без проблем благодарение на своята батерия с капацитет от 5000 mAh.

Ревю: Moto G7 Plus - практичният избор

Ревю: Moto G7 Plus - практичният избор

Тествахме най-новия модел на Motorola

На второ място е Xiaomi Mi Max 2, който издържа 17 часа и 22 минути, а след него са съответно LG X Power и Motorola Moto E5 Plus с 15 часа и 18 минути и 15 часа и 8 минути.

На пето място е моделът BLU Studio Energy, чиято батерия му позволява да работи без зареждане в продължение на 14 часа и 53 минути.

В челната десетка са още Huawei Mate 20, Motorola Moto Z Play Droid, Xiaomi Redmi 3S ,Samsung Galaxy и J7 Blackberry Motion.