Развитието на пазара на мобилни телефони през последните години донесе едно много приятна промяна - вече не нужно да си купите най-скъпия модел, за да притежавате хубав смартфон, който ще удовлетвори всичките ви нужди.

Последното доказателство идва от Motorola.

Наследникът на moto g6 plus е тук и трябва да отговори на големите надежди, които му възложиха от компанията. И вече знаем, че moto g7 plus няма да се затрудни.

Докато четете текста, може да видите и снимките, които Money.bg направи със смартфона. Убедени, че професионален фотограф би постигнал впечатляващи резултати с камерата на moto g7 plus.

Снимка 406520

Външен вид

Първото, което ни прави впечатление в един телефон, е неговият външен вид. moto g7 plus има голям, почти безрамков екран с т. нар. капковиден прорез, следвайки тенденцията от последните месеци, и тънка рамка в долната част, на която е изписано motorola.

В горната част, над предната камера, за която ще стане дума след малко, е позициониран Dolby Atmos високоговорител.

Гърбът на телефона е покрит със стъкло. Ако се притеснявате да не го счупите, Motorola са се погрижили, включвайки силиконов кейс в кутията. Отзад намираме и сензора за отключване с пръстов отпечатък и двойната камера.

Снимка 406521

Бутоните за звука и включване и изключване се намират отдясно и са лесно достъпни. В долната част с радост откриваме 3,5 мм аудио жак, както и USB-C порт за бързо зареждане.

С размерите си от 157 х 75,3 х 8,3 мм и теглото от 176 грама, moto g7 plus е изклюително лесен за държане и управление. Motorola казват, че телефонът има покритие, което отблъсква капките, но не е водоустойчив, така че не го потапяйте във вода. Но пък това означава, че няма нужда да се притеснявате да го ползвате в дъжда.

Моделът е в тъмносин цвят, а скоро се очаква и още по-привлекателният червен.

Снимка 406509

Екран и камера

Дисплеят на moto g7 plus е голям - цели 6,2 инча - най-големият досега в moto g серията. Съотношението на картината е 19:9. FullHD+ дисплеят с резолюция 2 270 х 1 080 пиксела осигурява прекрасни цветове и висока яркост, което означава, че гледането на снимки, видео и игри са наистина добро преживяване. За него допринасят и стерео говорителите от Dolby, които осигуряват силен и чист звук.

Една от най-важните функции на moto g7 plus е камерата. Моделът разплага с две камери отзад - с 16 MP и 5 MP сензор и се отличава с наличието на оптична стабилизация - екстра, която до този момент принадлежеше само на флагманите, но от Morotola са решили да променят това. Благодарение и на блендата от f/1.7 moto g7 plus ви позволява да правите ясни, контрастни снимки дори и при по-слаба светлина. А двете камери дават възможност и за т. нар. боке ефект, който ще придаде дълбочина и професионален вид на снимките и ще ги направи още по-интересни.

Снимка 406519

Освен това камерата е въоръжена и с изкуствен интелект, който ви помага във всеки един момент, като рапознава потенциалните подобрения в експозицията, които могат да бъдат направени. Допълнителните функции далеч не спират дотук, а включват още и автоматично заснемане при усмивка, възможност да запазите само един цвят от снимката или да оставите движение само в една част от кадъра.

Всяко трепване на ръката може да развали и най-красивия нощен кадър. Тук на помощ идва гореспоменатата оптична стабилизация, благодарение на която всяко леко движение е неутрализирано, а резултатът е повече от заводолителен.

Motorola не са забравили и любителите на селфитата. Предната камера е с резолюция 12 MP и също позволява портретен режим. Тя има и вградена светкавица за снимки през нощта. Освен това тя се ползва и за лицево разпознаване, което ви позволява да отключите телефона си само с поглед.

Снимка 406522

Почти чист Android, предостатъчно мощ и 3 000 mAh батерия с бързо TurboPower зареждане

moto g7 plus идва с последната версия на операционната система на Google - Android 9 Pie и съвсем малко модификации върху нея, които позволяват по-лесно и бързо боравене с телефона.

Благодарение на процесора Snapdragon 636 с осем ядра и цели 4GB RAM телефонът може да се справи с всички задачи, които хвърлите към него, включително и с тежки игри като Asphalt 9 - без задъхване в нито един момент.

Снимка 406515

Освен това разполагате с вградена памет от 64 GB, която може да бъде разширена с microSD карта с още 512 GB.

moto g7 plus има и 3 000 mAh батерия, благодарение на която няма да търсите контакт през деня. Възможността за най-бързото в този клас 27W TurboPower зареждане пък позволява изключително бързо възстановяване на заряда, за да е готов телефонът за още часове употреба само след няколко минути в контакт.

При представянето на модела от Motorola възложиха наистина големи надежди на Moto G7 серията - а именно влизане в топ 3 по продажби в България. И със сигурност моделът ще допадне на почти всички. Срещу цена от 599 лева moto g7 plus наистина е един много практичен избор.

Снимка 406512