Новият флагман на корейския производител Samsung е почти тук, а слуховете около това с какво ще ни изненада той стават все повече. След провала на модела Note 7 и спирането му от производство, без съмнение компанията е вложила големи усилия в създаването на Galaxy S8, за да си върне доверието на потребителите.

На първо място феновете на марката най-вероятно се интересуват кога точно ще бъде представено устройството.

По време на презентацията си в рамките на Mobile World Congress в Барселона миналия месец от Samsung загатнаха, че завесата ще бъде повдигната на събитие в Ню Йорк на 29 март. Не е ясно обаче кога смартфонът ще бъде официално пуснат на пазара.

iPhone 8 или Samsung Galaxy S8: Кой ще спечели сърцата на потребителите?

iPhone 8 или Samsung Galaxy S8: Кой ще спечели сърцата на потребителите?

Прогнозата на анализаторите

Друг любопитен факт е, че при този флагман ще липсва версията Edge. Според видео на специализирания Youtube канал SuperSaf TV от Samsung са приготвили само 2 версии на модела - S8 и S8+, като и двата ще бъдат с извити екрани, което обезсмисля пускането и на Edge версия.

Първият ще бъде със Super AMOLED дисплей от 5,8 инча, а вторият - с 6,2 инча. Освен това покритието на екраните за сметка на страничния корпус ще е по-голямо, като те ще влязат в графата на т.нар. "безкрайни дисплеи" (от англ.: Infinity Display). И двата модела ще са водо- и прахоустойчиви.

Според слуховете устройството ще може да работи с процесор Snapdragon 835 и Samsung Exynos 8895. Освен това се очаква, че S8 ще работи с 11% по-бързо от предшественика си S7 и ще спестява 20% повече батерия.

Устройството най-вероятно ще бъде с 4GB RAM, но някои анализатори смятат, че оперативната памет може да бъде и по-голяма - 6 или дори 8GB RAM. Задната камера вероятно ще е 12-мегапикселова, а предната - 8-мегапикселова.

Samsung Galaxy S8 ще се отключва за 0,01 секунди с нова технология

Samsung Galaxy S8 ще се отключва за 0,01 секунди с нова технология

Смартфонът ще има три нива на сигурност

Galaxy S8 ще работи с оперативна система Android Nougat, като физическият Home бутон може да остане в миналото. Още преди време от самата Samsung потвърдиха, че моделът ще дойде с подобрена система за сигурност на три нива - с ирисово сканиране, сензор за пръстови отпечатъци и функция за разпознаване на лице. Така устройството ще се отключва за рекордните 0,01 секунда.

Що се отнася до дизайна на Galaxy S8 една от най-интересните концепции в тази посока е направил Steel Drake. Неговото виждане за смартфона можете да видите в нашата галерия.