На територията на Инженерния център на Siemens във Варна беше открита демонстрационно-тестова зала за автоматизирани превозни средства (Automated Guided Vehicles - AGV), съобщават местните медии.

На събитието присъстваха над 20 клиенти и партньори на направление Дигитални индустрии на Siemens България, сред които представители на водещи български и чуждестранни производствени компании, членове на академичното ръководство на Технически университет - Варна, представители на местния мениджмънт на компанията и гости от чужбина.

Целта на събитието беше да покаже новостите при AGV технологията и нейните предимства в областта на индустриалната автоматизация.

Siemens купува американски софтуерен разработчик за $1,6 милиарда

Siemens купува американски софтуерен разработчик за $1,6 милиарда

А Siemens Mobility ще произвежда влакове на водород

"Когато преди 5 години се впуснахме в приключението, наречено Инженерен център, вярвахме, че полагаме основите на нещо трайно и стойностно. Днес, поглеждайки назад към постигнатото, съм убеден, че това е едва началото на успеха", коментира инж. Теодор Маринов - ръководител направление Дигитални индустрии на откриването.

Той подчерта, че основание за оптимизъм му дават не само десетките осъществени проекти за водещи глобални автопроизводители но и непрекъснатото разрастване на екипа и най-вече високата оценка и признание, на което се радва тяхната работа в рамките на бизнес звеното Factory Automation.

Инженерният център във Варна е открит през октомври 2018 година

Основните му дейности включват проектиране и внедряване на иновативни системи за автоматизация, управление и визуализация на производствени процеси, както и програмиране и интегриране на индустриални системи за автоматизация и промишлени роботизирани системи в специфични производствени процеси за автомобилната индустрия.

Понастоящем екипът на Инженерния център се състои от 23 души, които са специалисти в следните области: PLC инженери, инженери по роботика, EPLAN инженери и SCADA инженери.

Пазарите, на които се реализират услугите на Центъра, се простират на три континента: Европа, Азия и Северна Америка

Автоматизираните превозни средства (AGV) се радват на все по-голям интерес сред производителите по света. AGV технологията е по-евтина за внедряване в сравнение със стандартните конвейрни системи, не оказва влияние върху работните операции по време на интегрирането им и най-вече позволява гъвкаво препрограмиране на маршрутите при променена необходимост.

Siemens напуска Русия след 170 години бизнес в страната

Siemens напуска Русия след 170 години бизнес в страната

Обектите на компанията в Москва и Санкт Петербург сега се намаляват