Почти 3/4 (72.6%) от интернет потребителите по света (близо 3.7 млрд. души) ще използват глобалната мрежа само през смартфоните си до 2025 г.

Очаква се над 1.3 млрд. души да влизат в интернет през смартфон и компютър до 2025 г., а 69 млн. души да посещават уеб пространството само през компютър, според доклад на Световния рекламен изследователски център.

Изследователите изчисляват, че oколо 2 млрд. души в момента използват интернет само чрез смартфона си, което се равнява на 51% от световната база от 3.9 млрд. мобилни потребители.

Кои са най-големите интернет рекламодатели в България?

Кои са най-големите интернет рекламодатели в България?

Досегашният лидер е детрониран, има изненадващ първенец

По-голямата част от ръста в употребата на смартфони ще дойде от Китай, Индия, Индонезия, Нигерия и Пакистан, но все още ще има 2.4 млрд. души по света, които няма да имат мобилен телефон до 2025 г., предвижда докладът, цитиран от CNBC. 

Тази тенденция предоставя огромни възможности за бизнеса да продава продукти чрез мобилния интернет. Само през 2018 г. са похарчени 101 млрд. долара чрез мобилни приложения, според доклад на App Annie. 40% от разходите идват от Китай, като в тях се включват платени изтегляния, покупки в приложения и абонаментни такси, а по-голямата част от парите са похарчени за игри.

Благодарение на технологията 5G, чиито старт се очаква през тази година, скоростта на изтегляне ще се повиши и видеоклиповете ще станат по-лесни за гледане чрез смартфон.

Amazon се готви да разтърси още една индустрия

Amazon се готви да разтърси още една индустрия

Компания най-накрая ще излезе на печалба и може да стане първата с оценка 1 милиард долара, изпреварвайки Apple

"Рекламодателите ще могат да достигнат до тази аудитория с висококачествена реклама в почти постоянна връзка", се казва в доклада на рекламния център.

На изложението за потребителска електроника в Лас Вегас по-рано този месец мобилните компании популяризираха своите 5G мрежи, които изпълнителният директор на Verizon Ханс Вестберг нарече "квантов скок" в сравнение с възможностите на 4G.

Миналата седмица IBM и Vodafone обявиха партньорство, което има за цел да помогне на Европа да догони Китай и САЩ по отношение на 5G услугите.