Германската Deutsche Bank публикува 8-то си проучване "Картографиране на световните цени", което показва жизнените стандарти в 50 различни страни и 50 големи града по света. В неговите рамки може да се види и рейтинг на градовете, съставен според цената на интернет връзката. За класирането експертите са взели разходите за интернет за един месец при скорост от 8 Mbps.

Кои са 10-те града в света с най-скъп интернет?.

Снимка 423512

Източник: iStock

Дубай, ОАЕ - месечна цена на интернет $82

Дубай е най-големият град в Обединените арабски емирства, най-голямото дълбоководно пристанище, административният център на емирата Дубай, най-важният търговски и финансов център на ОАЕ и целия Близък изток.

Пазарът на телекомуникационни услуги в емирствата е разделен между два основни играчи, въпреки че Етисалат малко по-рано бе монополист. На пазара има и няколко по-малки оператори, но тяхното присъствие е незначително.

Високите цени при ниски скорости - това е основната характеристика на домашния интернет в ОАЕ. Договорът за присъединяване се сключва за най-малко две години и ако абонатът реши да прекрати договора по-рано, той ще трябва да плати неустойка.

Дъблин, Ирландия - месечна цена за доставка на интернет $52

Eircom, най-голямата телефонна компания в Ирландия, започна да използва широколентов интернет през 2002 г. В момента в страната има повече от 85 доставчици на интернет услуги. Жителите на страната имат широк избор, като 59% от домакинствата имат широколентов достъп до интернет.

Снимка 288273

Източник: iStock

Сан Франциско, САЩ - цена на интернет $52

Икономиката на града се разраства бързо след появата на Силициевата долина на юг, което изисква привличането на много специалисти от висок клас.

Освен на големи компании, градът е седалище на изследователски центрове и образователни заведения, световна туристическа дестинация.

Градът се отличава с високо средно равнище на доходите и разходите и като цяло с много висок жизнен стандарт.

Ню Йорк - месечен разход за интернет $52

Ню Йорк е най-големият град в САЩ, един от най-големите метрополиси в света с население на града от 8,4 млн. а на цялата агломерация - 20,63 млн. души.

Ню Йорк е най-важният икономически център на Съединените щати, заедно с Лондон и Токио, се определя като един от трите основни центъра на световната икономика.

Ню Йорк също се счита за един от най-скъпите градове в света.

Снимка 220138

Източник: GettyImages

Бостън - цена на интернет $50

Бостън е столицата на щата Масачузетс. Бостън е и най-големият град в региона, известен като Нова Англия, както и един от най-старите и най-богатите градове в САЩ.

Заедно с предградията Бостън е сред десетте най-големи града в САЩ и петдесетте най-големи в света.

Бостън е един от най-големите и известни образователни центрове в света. В съчетание с развита инфраструктура и висококвалифицирана работна сила, това го прави един от световните лидери в такива модерни индустрии като биотехнологията, микроелектрониката и създаването на нови материали.

Окланд, Нова Зеландия - месечна цена на интернет цена $50

Оукланд е най-големият град в Нова Зеландия с население от около 1 534 700 души, което представлява около 32% от общото население на страната.

Икономиката на града се основава главно на услуги и търговия, а повечето големи международни корпорации имат офис тук.

Снимка 227882

Източник: iStock

Уелингтън, Нова Зеландия - цена на интернет $46

Уелингтън е столицата на Нова Зеландия, вторият по големина град в страната, най-голямата столица сред страните от Океания и най-южната столица в света.

Снимка 351306

Източник: iStock

Рияд, Саудитска Арабия - цена на интернет $46

Рияд е столицата и най-големият град на Саудитска Арабия. Местните доставчици предлагат доста бързи скорости на свързване.

Въпреки това, градът е и сред лидерите по цена на интернет връзката в света.

Йоханесбург, ЮАР - месечна цена за интернет $46

Йоханесбург е най-големият град в Република Южна Африка по население и най-големият икономически и финансов център в страната, произвеждащ 16% от общия БВП на страната.

Минната промишленост, която някога е била в основата на икономиката на този регион, постепенно губи значението си. Въпреки факта, че в района днес няма добив на злато, седалищата на много минни компании се намират в Йоханесбург. Все по-важни за икономиката на града са секторите на услугите и преработващата промишленост.

Повечето хотели, компании и офиси в града имат достъп до интернет. В града има и много интернет кафенета, които са съсредоточени предимно в туристическите райони.

Снимка 229151

Източник: iStock

Кейптаун - цена на интернет $43

Кейптаун е вторият по население град (след Йоханесбург) на Южноафриканската република. В Кейптаун се намират парламента и много правителствени служби.

В ЮАР има три основни мобилни оператора: Vodacom, Cellc, MTN. Тарифите на всички южноафрикански телекомуникационни оператори са разделени на договорни и предплатени.

Интернет кафенета страната могат да бъдат намерени в повечето и по-малки населени места.