Набралата напоследък огромна популярност и превърнала се в мания игра „Pokemon Go” става поле и за доходоносен бизнес.

Специалисти в областта обясниха, че профилите за мобилното развлечение вървят по хиляди долари. А за получаването на съвършения акаунт любителите на покемони трябва да си приготвят близо 1 000 000 долара, пише CNBC.

Една от обявите за играта, в която ловци преследват виртуалните същества, публикувана на сайта PlayerAuctions, е за 999 999 долара.

Става дума за човек, който предлага услугите си на геймъри, за да подобри значително нивото им в платформата за мобилно развлечение вместо тях.

Обявата е именно за такава поръчка, като купувачът на съвършения акаунт дава насоките си за това как да изглежда профилът му в играта и какви екстри да включва.

След това предлагащият своите услуги започва усилен лов на покемони, за да вдигне нивото на акаунта и да удовлетвори максимално исканията на поръчителя.

На сайта се предлагат няколко профила, които вървят за около 11 000 долара. Един от тях е на 30-о ниво в играта. Едно от виртуалните същества в списъка на акаунта е с бойна сила от 2000 точки.

Това ниво се смята за много високо, а бойната способност на покемоните се отнася до силата му при атака във виртуалните битки.

В друг сайт от интернет пространството, наречен LeagueofTrading, потребител предлагал да приложи уменията си в играта в замяна на 2 000 долара и успял да продаде опита си, разказа един от собствениците на уеб пространството.

По думите му продажбата на услуги, подобряващи акаунтите в мобилното развлечение, вървят нагоре, като колкото по-високо е нивото в играта, толкова по-скъпо излиза на купувачите.

Собственикът на сайта разказа, че само веднъж преди се е случвало да се направи поръчка на такава стойност. Тогава поръчителят е бил запален играч на League of Legends.

Продавачи на игрални профили споделят, че от предлагане на акаунти са си докарвали по повече от 5 000 долара месечно, а за много от тях това е основната дейност, с която си изкарват прехраната.