Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще създаде своя собствена социална мрежа, която ще бъде пусната "до два или три месеца" и "напълно ще промени играта като ще привлече десетки милиони потребители", каза в интервю бившия му говорител и съветник Джейсън Милър, предаде Zero Hedge.

До това решение се стигна, след като профилът на Тръмп, който имаше почти 90 млн. последователи в Twitter, беше изтрит от платформата, а тя беше последвана от Facebook, YouTube, Twitch, Snapchat и други. Същевременно той не използва конкурентните им Gab, MeWe или Parler.

Неговият бивш говорител и приближен обаче не разкри повече подробности около плановете за нова платформа на бизнесмена. Към момента Тръмп изпраща публични съобщения именно чрез съветниците си и по имейл, като техният фокус е насочен към подкрепа на фаворитите му за изборите през 2022 г.

През февруари самият Тръмп посочи в интервю, че се готви за създаването на собствена платформа. "Преговаряме с много хора и съществува опцията да си купим собствен сайт за социална медия", каза той. "Защото имаме повече хора от всеки друг. Буквално можем да си построим наш сайт."

Той изтъква още, че е предпочитал покрай създаването му да не се шуми твърде много и същевременно много платформи са искали той да създаде профил в тях, включително Parler, но според Тръмп платформата им не би могла да издържи трафика, който той би докарал на сайта. "Механично те не могат да издържат", смята бившият президент.

Милър разкри също, че Тръмп набира все по-голяма подкрепа в редиците на Републиканската партия за новото си начинание. "Той вече има над 20 сенатори, над 50 конгресмени. Гледайте Джорджия в понеделник, от там ще дойде сериозна подкрепа."

Същевременно Тръмп изтъкна, че едва ли ще се кандидатира за президентския пост след четири години. "На първо място, трябва да видим какво можем да направим с Камарата на представителите", каза той. "Смятам, че имаме много добър шанс да си я върнем. Щяхме да я загубим с 15-25 места последния път, преди да се намеся. Работих много здраво."