Италианският производител на стоманени компоненти AFV Beltrame Group се кани да осъществи мащабна инвестиция в съседна Румъния. Компанията иска да изгради завод в страната, като проектът е изчисляван на 300 милиона евро или 355 милиона долара. 

В базата ще се прави арматура и други изделия от стомана, като към проекта ще бъде изграден и соларен парк с капацитет от 100 мегават часа, се казва в официално съобщение на дружеството, цитирано от сайта SeeNews.

Към момента от компанията разглеждат няколко локации в Румъния за завода, който ще има производствен капацитет от 600 000 тона арматура годишно.

Според плановете в базата ще бъдат наети 250 души, като тя ще допринесе индиректно за разкриването на още 1000 работни места.

Групата е представена в северната ни съседка и сега чрез компанията Donalam, основана през 2006 година, след придобиването на център за преработка на метали в Кълъраш от Beltrame.

Италианската компания е една от добре познатите в Европа в този сегмент, като тя е основана през 1896 година. Тя е фокусирана основно върху производството на стоманени продукти за строителството и корабостроенето.