Технологичният лидер Apple възобнови преговорите по идеята си за продажбата на използвани бройки iPhone в Индия. Възможно е тази договорка да стане част от споразумението за отваряне на производствен център на компанията в страната, твърдят запознати.

От американската корпорация предлагат да обновяват смартфоните и да ги продават в Индия, пише Bloomberg.

Според информацията ще бъде необходимо да бъде изградена инсфраструктура, за да бъдат направени употребяваните мобилни телефони в съответствие със стандартите за качество.

Apple е отправила редица предложения и искания към властите в азиатската страна, като част от преговорите за отваряне на производство там. Компанията настоява и за гарантирането на 15-годишна данъчна ваканция.

Apple ще прави iPhone в Индия от края на април

Apple ще прави iPhone в Индия от края на април

Компанията доставила 2.5 млн. смартфона в страната през 2016-а

Властите в Индия се притесняват, че поправянето на стари телефони ще бъде за сметка на производството на нови в страната, като това ще бъде пречка пред програмата за подкрепа на местното производство.

От американската компания от своя страна се надяват с подобна стъпка да навлязат по-сериозно на индийския пазар, като предлагат продуктите си на по-ниска цена.

Ако желанието на Apple бъде удовлетворено, тя ще стане първата корпорация, която ще има разрешение да внася и да продава електроника втора ръка в държавата.

През миналата година брандът е продал 2,5 милиона смартфона в Индия, което е около едва 2% от всички доставки. В момента Samsung прави най-много продажби там, като обаче китайските производители Oppo, Vivo и Xiaomi заплашват лидерската й позиция.

Apple е продала повече iPhone от когато и да било

Apple е продала повече iPhone от когато и да било

Производителят представи резултатите си за последното тримесечие