Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) приключи инвестицията от 31,6 милиона лева за разширяване на завода си в България. Новата част от производствената база в икономическата зона в Божурище вече е официално открита.

Разширението е с обща площ от 7500 квадратни метра, като 2200 квадратни метра от тях са складове, офиси, технически зони и лаборатории. С него от компанията планират да удвоят производствения си капацитет, като то допринася за отварянето на 250 работни места.

"Годишното производство на BHTC в България, когато стартирахме през 2015 година, беше с оборот от 1 милиона броя климатични системи за автомобили, а само няколко години по-късно имаме 26 милиона. С разширението ще удвоим капацитета си и ще се подготвим за въвеждането на нови технологии", посочва Мартин Ниланд, който е изпълнителен директор на BHTC България.

Германският гигант BHTC инвестира още 32 милиона лева в Божурище

Германският гигант BHTC инвестира още 32 милиона лева в Божурище

Производителят ще създаде още 250 работни места

По неговите думи с разширението дружеството ще може да произвежда по 150 000 устройства на седмица и по над 7 милиона на година.

"Изключително ценно е, че така откриваме още над 250 работни места. С новите служители екипът на BHTC България надхвърля 700 души - шест пъти повече от 2013 година, когато компанията идва в България", посочва още Ниланд и допълва, че до 2022 година BHTC планира да наеме още 400 души.

"Производствената база в България е най-голямата от всички страни, в които компанията има свои представителства и производство. Без никакво съмнение българското подразделение заема много важна част от семейството на BHTC" , коментира главният изпълнителен директор на групата BHTC Томас Шулте.

Заводът на компанията в Божурище започна работа през 2015 година. Тогава освен него беше отворен и развоен център за производство на панели за управление на климатични инсталации за автомобилната индустрия.

Сред основните клиенти на групата са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.

BHTC разширява бизнеса си в България и наема още 150 души

Доставчик за Audi и Porsche разширява бизнеса си в България и наема още 150 души

Производствения капацитет на базата на фирмата ще се увеличи с 80%