Германската индустриална група Bosch инвестира 25 мнл. евро в изграждането на нова централа на инженерния си център в Румъния.

Мениджъри на компанията вече направиха първата копка на 6-етажна сграда, която се намира в северозападния град Клуж-Напока.

Новата сграда на центъра за научноизследователска и развойна дейност се простира на 17 000 кв. м, а строителните дейности трябва да бъдат приключени през 2019 г.

В Инженерния център ще работят 500 служители, като при нужда може да бъде построена и още една сграда, съобщи ръководителят на центъра Денис Раабе.

"През последните 5 години Bosch разшири научноизследователската си дейност в Румъния, така че беше решено да се изгради собствена сграда, която да приеме Инженерния център в Клуж-Напока.

Това отново потвърждава ангажимента на Bosch за разработване на решения и технологии за бъдещето в Румъния, с помощта на местни експерти в духа на нашата визия - по-сигурни, по-енергийно ефективни и по-икономични", заяви Михай Болдияр, генерален мениджър на Bosch Group в Румъния.

Инженерният център на Bosch в Клуж-Напока функционира от 2013 г. Специалистите в него разработват продукти за автомобилни и не-автомобилни клиенти в областта на блоковете за управление на двигателя, автомобилното кормилно управление, е-Bike и помощ на водача, Интернет на нещата.